ЕВРО-ГУС ЕООД

ЕВРО-ГУС ЕООДDie Cast Machinery and Service
Контакти00359 34 44 71 90 Работно време:Пон-Пет: 08.00 - 19.00
BG EN DE
Принадлежности за автоматизация

Автоматизирането на леярската машина се постига със свързването към нея на допълнителни периферни устройства. Те могат да бъдат:
- дозиращо устройство – с негова помощ топлият метал се пренася от топилната пещ до леярската камера на машината;
- дозираща топилна пещ – изцяло затворен процес на топене на метала и последващо му впръскване в леярската камера на машината; много чист и сигурен процес; напоследък все по-често намира приложение и измества дозиращото устройство.
- пръскащо устройство – то опръсква с обмазка двете плочи на инструмента за по-лесното отделяне на вече излятия детайл;
- отнемащо устройство – автоматична ръка се придвижва след отваряне на вратите на машината до плочите и взема вече отлятия и все още много горещ детайл и го поставя в гитербокспале или на транспортна лента.
При леене на детайли с големи размери и тегла ръчното им отнемане е трудоемко.
- АББ индустриален робот – с много висока продуктивност и изпълнение на различни функции по желание на клиента. Например роботът може едновременно да вземе горещия детайл, да опръска плочите на инструмента, да изстуди детайла във вана с вода и след това да го положи в отрязна преса, която да отстрани излишната леякова система. Така детайлът е готов за последваща механична обработк или за опаковане.

Дейността на тези периферни устройства се синхронизира с машината посредством софтуерна програма. Изгражда се стабилна система с пълен контрол на отделните данни, която гарантира константно качество на изливаните детайли и висока производителност при кратки цикли.

- темпериращо устройство – преди да пристъпим към леене под налягане, е необходимо пресформата, монтирана на двете плочи на леярската машина, да бъде подгрята до една определена температура. Тя остава постоянна по време на процеса на леене чрез монтирането на темпериращи устройства. В тях циркулира масло-топлоносител и вода, които циркулират в един или два кръга.

Робот Кука

Производител: Кука робот
Модел: KC 1
Тип: ---
Година на производство: 2001
Състояние: употребяван
Референтен номер: EG A 001
Допълнителна информация: много добро състояние
Tехнически данни